Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjon külastab täna Soomet, et kohtuda president Sauli Niinistöga ning kõneleda piirkonna julgeolekust.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on just praegu väga oluline jagada oma lähemate partnerite ja liitlastega informatsiooni selleks, et kindlustada meie regiooni julgeolek ja teha kõik, mis võimalik, et ära hoida julgeolekukriisi süvenemist Ukraina ümber. „Euroopa Liidu liikmesriikidena on Eestil ja Soomel mängida kaalukas roll ühenduse välis- ja julgeolekupoliitika kujundamisel. See on praegu eriti aktuaalne, sest meie otsustest võib sõltuda kogu euroatlandi julgeolekuarhitektuuri tulevik,“ ütles Mihkelson visiidi eel.

Samuti kohtutakse Soome Välispoliitika Instituudi esindajatega ning külastatakse hübriidohtude vastase võitlusega tegelevat oivakeskust ja Eesti saatkonda.

Kolmapäeva hommikul kohtub väliskomisjon videosilla vahendusel Soome välisministri Pekka Haavistoga.

Delegatsiooni kuuluvad väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning liikmed Raivo Tamm, Indrek Saar, Mailis Reps, Henn Põlluaas ja Ruuben Kaalep.

Riigikogu pressiteenistus
Liisa Johanna Lukk