Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjoni esimees Andres Sutt kinnitas täna kohtumisel Moldova asepeaministri, välisministri ja Euroopa integratsiooni ministri Nicu Popescuga, et Eesti on valmis jagama oma kogemusi ning toetama Moldovat teel Euroopa Liitu.

Suti sõnul oli Euroopa Ülemkogu mullusuvine otsus anda Moldovale Euroopa Liidu kandidaatriigi staatus oluline verstapost. „Oleme hea meelega valmis jagama oma kogemusi ning toetama Moldovat Euroopa Liidu liikmeks saamisel,“ ütles ta. „Loodan, et keerulisest julgeoleku- ja majandusolukorrast hoolimata liigub Moldova vajalike sammudega kiiresti edasi ning saab esimesel võimalusel alustada liitumisläbirääkimisi.“

Lisaks olukorrale Moldovas räägiti kohtumisel ka Venemaa alustatud sõjast Ukrainas. Sutt kinnitas, et Ukrainat tuleb igakülgselt toetada nii kaua, kui vaja, ehk Ukraina võiduni. Sutt tunnustas Moldovat seejuures ka suure sõjapõgenike vooga toimetulekul.

Moldova välisministri ja Euroopa integratsiooni ministriga kohtumisel osales ka väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa.

Fotod kohtumisest (autor: Erik Peinar / Riigikogu Kantselei)

Riigikogu pressiteenistus
Karin Kangro