Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjoni esimees Andres Sutt osaleb täna ja homme Stockholmis toimuval Euroopa Liidu parlamentide välis- ja julgeolekupoliitika ning julgeoleku- ja kaitsepoliitika konverentsil, kus arutatakse Ukraina edasist toetamist ja Euroopa julgeoleku tugevdamist.

Suti sõnul toob kohtumine kokku ELi riikide ning Euroopa Parlamendi välis- ja kaitsekomisjonide esindajad, et kinnitada ühiselt oma jätkuvat toetust Ukrainale. „Ukraina vajab praegu lääneriikidelt kiiret sõjalist, majanduslikku ja poliitilist toetust, et Venemaa alustatud sõda võita. Peame jätkama kehtivate sanktsioonide range jõustamise ja uute sanktsioonidega, et Venemaad nõrgestada, samuti edasi minema eritribunali loomisega,“ ütles Sutt ja lisas, et selleks on ülioluline hoida lääneriikide ühtsust.

Sutt plaanib Ukraina igakülgse ja kiire toetamise ning liitlaste ühtsuse hoidmise tähtsust rõhutada konverentsi tänasel esimesel arutelul, millega märgitakse aasta möödumist Venemaa täiemahulise sõja algusest Ukrainas. Reedel käsitletakse konverentsil ELi julgeoleku- ja kaitsevaldkonna strateegilise kompassi rakendamist, Arktikaga seotud teemasid ning ühise välis- ja julgeolekupoliitika ning julgeoleku- ja kaitsepoliitika prioriteete.

Stockholmis toimuv parlamentaarne konverents on osa Rootsi ELi eesistumisest, mis kestab 1. jaanuarist 30. juunini ning mille üks prioriteetidest on julgeolek.

Riigikogu pressiteenistus
Karin Kangro