Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu kultuurikomisjoni ja Eesti-Vene parlamendirühma esimehe Urmas Klaasi sõnul muutub Eesti ja Venemaa piiriäärsete piirkondade koostöö üha praktilisemaks, sest Euroopa Liidu Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist saavad rahastuse mitmed Kagu-Eesti ja Ida-Virumaa projektid.

Klaas tunnustas täna Pihkvas välisministeeriumi korraldatud Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud vastuvõtul nii Eesti kui Venemaa piiriäärseid omavalitsusi hea koostöö eest. “Taoline usalduslik koostöö on mõlema riigi huvides,” ütles Riigikogu Eesti-Vene parlamendirühma esimees ja lisas, et ühiste projektide tulemusel paraneb elukvaliteet mõlemal pool piiri.

Klaas tõstis esile rahastamisotsuse saanud Räpina valla ja Petseri rajooni koostööprojekti, mille käigus renoveeritakse kaks ajaloolist hoonet. Räpina mõisakompleksi kuuluv endine tallihoone, kuhu tuleb Räpina loomemajanduse keskus ning Petseri rajooni kultuurimaja. „Euroopa Liidu Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi toel saab renoveeritud ka piiripunkte läbiv maantee Värskast Petserisse,’’ lausus Klaas.

Urmas Klaasi sõnul on nende projektide näol tegemist kahepoolsete projektidega, mis tõstavad elukvaliteeti mõlemalpool piiri ja soodustavad piiriäärsete elanike, asutuste ning kodanikeühenduste suhtlemist.

Positiivsete näidetena tõi Urmas Klaas veel Tartu Ülikooli ja Pihkva Ülikooli koostöö, mille näiteks on muuhulgas ka järgmisel nädalal algavad Tartu Ülikooli päevad Pihkvas. Head koostööd on teinud ka Rahvusooper Estonia ja Pihkva filharmoonia, eelmisel aastal ühiselt lavale toodud Carmen pakkus muusikalist elamust paljudele ja lisas kindlasti Eestile positiivset mainet.

„Hea koostöö piiriäärsete piirkondade vahel aitab luua usalduslikumat atmosfääri kahepoolsetes suhetes laiemalt,“ ütles Klaas.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside