Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu majanduskomisjoni esimees, parlamendi Soome-ugri toetusrühma liige Urmas Klaas ja Riigikogu Eesti-Venemaa parlamendirühma esimees Peeter Tulviste osalevad täna Vene Föderatsioonis Pihkva oblastis Petseri rajoonis Radajal toimuval rahvusvahelisel seto etnokultuurifestivalil “Perede kokkutulek”.

Kultuurifestivali avamisel tervituskõnega esinenud Urmas Klaas ütles, et kultuurikoostöö kahe riigi vahel, mis aitab kaasa seto kultuuri arengule on väga tänuväärne. Klaasi sõnul mõjub naaberriikide kultuurikoostöö positiivselt ka Eesti-Vene suhetele laiemalt.

“Eestis töötab juba pikemat aega edukalt riiklik Seto kultuuriprogramm, ellu on kutsutud regionaalseid arenguprogramme ning seto leelo on kantud UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja, ” ütles Klaas ning tervitas Venemaa algatusi seto kultuuri toetuseks.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees tõstis esile ka piiriäärsete omavalitsuste koostööd nii majanduse, keskkonna kui kultuuri valdkonnas. Klaasi
sõnul toetab piiriülest koostööd Euroopa Liidu Eesti-Vene-Läti piiriülese koostöö programm, mille võimalusi omavalitsused on agaralt ära kasutamas.

Kultuurifestivali raames kohtus Riigikogu majanduskomisjoni esimees ka Pihkva oblasti ja Petseri rajooni juhtidega.

Kolmandat korda Radaja seto muuseumis toimuval festivalil osaleb seto kultuurikollektiive nii Setomaa Eesti kui Venemaa osast. Kavas on kontserdid, ekskursioonid ja Soome-ugri väikerahvastele pühendatud seminar.

Riigikogu pressitalitus
Tagasiside