Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma avas täna Toompea lossi lõunatiiva III korrusel Viljandi erivajadustega inimeste kunstinäituse „Rõõm värvidest“. „Teie värviküllased ja helged pildid tekitavad inimeste südametes sooja ja positiivse tunde,“ ütles Ergma, soovides autoritele ka edaspidiseks positiivset ellusuhtumist.

Näitusel eksponeeritud tööd on autoritele omaselt värvirõõmsad ja vahetud, autoriteks Riina Mahlapuu, Ivar Merila, Berit Peedu, Helina Sarap, Toivo Tuudelepp ja Katrin Poll. Ringi juhendaja-õpetaja on Malle Saarelaid.

Viljandi puuetega noorte kunstiring on tegutsenud MTÜ Viljandi Keldristuudio juures juba 16 aastat, seni on osaletud 77 näitusel, sh rahvusvahelistel puuetega inimeste näitustel Riias, Stockholmis, Moskvas, Peterburgis, Tiranas, Soomes ja Islandil, kus toimunud konkurssidel on Viljandi noored saavutanud kolm auhinnalist kohta. Ringi liikmete parematest töödest on valminud kaardikomplekt ning 2012. aasta kalender.

Viljandi puuetega noorte kunstiring kuulub Eesti Puuetega Inimeste Kunstiühingusse ning Ülemaailmsesse Puuetega Inimeste Kunstiühingusse VSA.

Fotod näituse avamiselt: https://fotoalbum.riigikogu.ee/v/2012/Naitused/viljandi/

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside