Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu sotsiaalkomisjon oli täna väljasõiduistungil Saaremaal, mille peamine eesmärk oli tutvuda Saare maakonna sotsiaalhoolekandeasutustega. Komisjoni esimehe Margus Tsahkna sõnul kasutab sotsiaalkomisjon suve, et teha väljasõite kaugematesse piirkondadesse ning koguda informatsiooni sotsiaalvaldkonna probleemide kohta algavaks istungiperioodiks. „Meie visiidi programmi koostas Kuressaare sotsiaalvaldkonna abilinnapea Aldo Kirss, mis on hea näide kohaliku omavalitsuse ja riigi koostöövõimest,“ ütles Tsahkna.

Ennelõunal külastati Kallemäe kooli, kus kohtuti kooli direktori Kaire Kiiliga, väisati Kuressaare haiglat ja pensionäride päevakeskust. Kuressaare linna sotsiaalhoolekandeasutuste tegevusest andis ülevaate Sihtasutuse Kuressaare Hoolekanne juhataja Tiia Tammsalu. Pärastlõunal viibiti Kuressaare laste ja naiste varjupaigas, kus komisjoni liikmetele jagas infot varjupaiga juhataja Anneli Jakobsoo. Tsahkna väitel on Kuressaare laste ja naiste varjupaik hea näide kiriku ja kohaliku omavalitsuse koostööst, mida tuleks juurutada kogukonna sotsiaalteenuste vajaduste rahuldamiseks üle kogu riigi. „Saaremaa haigla peab aga saama kopteriplatsi, et lahendada tõsine probleem ühenduse tagamisel mandriga,“ rõhutas komisjoni esimees. Pensionäride päevakeskuses kohtuti läbi interaktiivse suhtluskanali Virtu saartel elavate eakatega. Virtu programmi finantseerimine lõppeb järgmise aasta mais ning projekti esindajad käisid seda tutvustamas ka sotsiaalkomisjoni kevadisel istungil.

Ringkäik jätkus Sõmera hooldekodus. „Hooldekodus tõusetusid probleemid seoses riigi võimekusega tagada kõigile erihoolekande teenust vajavatele inimestele rahastus. See on häbiväärne, et riik ei suuda seadusega endale võetud kohustust täita – neid inimesi on sadu. Sotsiaalkomisjon tõstatab selle teema oma sügisesel istungjärgul,“ lubas Margus Tsahkna.

Visiidi lõpus tutvuti ka Randvere Tööõppekeskusega, kus kohtuti Kaarma valla sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaarega.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside