Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu sotsiaalkomisjonil on kavas esmaspäeval, 14. detsembril arutada riigireformi kärpekavasid haiglates ja teistes tervishoiuasutustes.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on koondamisplaanide tõttu tekkinud meedia vahendusel tüli, mille peaks jõuludeks ära lahendama. „Sotsiaalkomisjon soovib näha analüüse, mille põhjal peaksid haiglad töökohti kaotama. Praegu tundub, et kärpimist on alustatud valest kohast, sest haigekassa ostab haiglatelt tervishoiuteenust, mitte ei maksa arstide palgaraha. Haigla kui eraõiguslik-juriidiline isik ise otsustab, kui palju on kvaliteetse teenuse osutamiseks töötajaid vaja,“ ütles Kokk.

„Küsimus peaks pigem olema, kui palju kulub riigil tervishoiuteenuse ülalpidamiseks ja kas seal on võimalik kokkuhoidu saavutada,“ sõnas Kokk.

Et olukorda selgitada, on istungile kutsutud riigihalduse minister Arto Aas, Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Urmas Siigur, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Sotsiaalministeeriumi info põhjal peab järgmisel aastal Tartu Ülikooli Kliinikum koondama 85 töökohta ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla koondama 80 töökohta.

Istung algab kell 11.10 sotsiaalkomisjoni ruumis L353 ja arutelu lõpeb kella 12 paiku. Sotsiaalkomisjoni istung kestab kuni kella 13-ni.

Riigikogu pressiteenistus
Kati Varblane