Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma avas täna Riigikogu hoones maaelu arengukava 2007 – 2013 meetme 3.2. „Külade uuendamine ja arendamine“ projektinäidete rändnäituse „Mõeldud. Tehtud“, mis valmis Maamajanduse Infokeskuse, külaliikumise Kodukant ja põllumajandusministeeriumi koostöös. Asjaosaliste sõnul on Eestis kokku 4437 küla, näitusel on esile tõstetud 30 küla tegevus. Ergma, kes on ka konkursi „Aasta küla“ hindamiskomisjoni esimees, märkis, et suur osa näitusel eksponeerituist on ka Aasta küla nominendid. Riigikogu esimees tänas kõiki näituse korraldajaid, lisades, et nimetatud meetme kasutuselevõtt on suur samm edasi Eesti maaelu arengus ja tal on hea meel näha, et Eestimaa külades tegutseb nii palju aktiivseid inimesi.

Näituse avamisel osalenud Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva väljendas heameelt, et külaelu on motiveerinud inimesi tegutsema, rõhutades, et tähtis on tegutseda seepärast, et endal oleks külas hea elada. Kõva sõnul on külade arvult suurim vald Eestis Rõuge vald, kus on kokku 123 küla.

Riigikogu kodukandi toetusrühma esimees Ester Tuiksoo ütles edasi toetusrühma tänusõnad, lubades külaliikumist ka edaspidi jätkuvalt toetada.

Näitusel välja pandud stendidel on esindatud külad kõikidest maakondadest; igal maakonna stendil kirjeldatakse kahte küla ja nende külade poolt elluviidud projektinäiteid. Samuti on ära toodud meetme rakendamise üldinfo, tulemused ja statistika. Külade valiku tegi külaliikumine Kodukant lähtudes külade aktiivsusest ja osalemisest Aasta Küla konkursil.

Täna toimub Riigikogu konverentsisaalis ka konverents „Aasta Põllumees 2012“, kus tervitussõnavõtuga esineb president Toomas Hendrik Ilves ning kell 15 kuulutatakse välja tänavune aasta põllumees.

Fotod: https://fotoalbum.riigikogu.ee/v/2012/Naitused/Maaelu+arengukava/

Riigikogu pressitalitus