Jäta navigatsioon vahele

Imre Sooääre initsiatiivil moodustasid 25 Riigikogu liiget täna Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma. Rühma esimeheks valiti Imre Sooäär ja aseesimeesteks Annely Akkermann, Ester Tuiksoo ning Aivar Sõerd.

Sooääre sõnul on mitmed organisatsioonid ja erialaliidud pöördunud riigikogu liikmete poole palvega taoline saadikurühm luua. Koostööst riigikogu liikmetega on huvitatud turismi- ja toiduvaldkonna nii väikesed kui suured ettevõtted. Rühma tegevuse eesmärgiks on aidata kaasa Eestis kasvatatud ja toodetud maitsvate toodete levikule nii kodumaal, kui kaugemal ning kogu meie turismisektori arengule, millel on oluline roll SKP kasvus ja uute töökohtade loomises.

„Turism ja toitlustus on alati käsikäes käinud, aga teemade valdkond, millega äsjaloodud toetusrühm tegelema hakkab on palju laiem. Koos Eesti tippkokkadega on soov aidata kaasa, et riiklikult toetatav koolitot tervislikumaks ja maitsvamaks muutuks,“ rõhutas Sooäär.

Tänase seisuga koostöö vastu huvi üles näidanud sellised toitlustus- ja turismisektori esindusorganisatsioonid nagu Toiduliit, Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Kulinaaria Assotsiatsioon, Peakokkade Liit, Kulinaaria Instituut, Eesti Maaturismi Ühendus, Eesti Mõisate Ühendus ja väga paljud teised organisatsioonid, kes on valmis Riigikogu liikmetega koostööd tegema.

Lähiaastatel on tulemas mitmeid suuri rahvusvahelisi üritusi, millest Eesti osa võtab ja seetõttu on tegijate arvates rahvaesindajate informeerimine ja kaasamine väga oluline.

Sooäär: „Mul on siiralt hea meel, et tähelepanuväärne hulk Eesti parlamendi liikmeid on Eesti toidu ja turismisektori oma südameasjaks võtnud. Eestis on suur hulk neid ettevõtteid, kes valmistavad maitsvaid tooteid puhtast eestimaisest tooraineist ja mida rohkem eestlased tarbivad kodumaist toodangut, seda rikkamaks saab meie oma toidulaud ning tugevamaks majandus. Kui me aitame kaasa maitsvate kodumaiste toodete levikule nii Eestis kui väljaspool, aitame kaasa ka uute töökohtade loomisele selles sektoris.“ Sooäär lisas, et kohalikud tooted ja teenused, sh rahvusköök annavad piirkondadele oma identiteedi – nii on see kogu maailmas ja samas tagab ka paljudele kohalikele inimestele töökohad ja leiva lauale. „Kindlasti aitab taoline tegevus kaasa Eesti piirkondade arengule ja kohalikule algatusele. Eestis on tänu Leader-meetmele avatud palju väikesi külakeskuste kööke, kus inimesed saavad oma hoidiseid valmistada. Just sellised tooted annavadki piirkondadele oma näo ja selliste toodete levikule kaasa aitamisega aitame ka Eesti maapiirkonda,“ usub Sooäär.

Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühm on Riigikogu XII koosseisu üks arvukamaid. Peale esimehe ja aseesimeeste kuuluvad Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma veel Riigikogu liikmed Kadri Simson, Andre Sepp, Urmas Klaas, Meelis Mälberg, Peeter Võsa, Maret Maripuu, Andrei Korobeinik, Olga Sõtnik, Lauri Laasi, Eldar Efendijev, Aare Heinvee, Priit Sibul, Tarmo Tamm, Toomas Tõniste, Jüri Jaanson, Reet Roos, Tõnis Lukas, Kajar Lember, Indrek Saar, Mailis Reps ning Kalle Palling.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside