Jäta navigatsioon vahele

Riigikogus moodustatud 11 liikmelise Eesti-Omaani parlamendirühma esimeheks valiti Margus Tsahkna ja aseesimeheks Maret Maripuu. Parlamendirühma kuuluvad veel Reet Roos, Kadri Simson, Mart Nutt, Aivar Riisalu, Andres Anvelt, Mati Raidma, Tõnis Palts, Siim Kabrits ja Juku-Kalle Raid

Tsahkna pidas oluliseks kahe riigi parlamentidevahelise koostöö arendamist seoses majandusliku koostöö laienemisega. „Eesti IT-sektori ettevõtted loovad Omaanis sealse e-riigi lahendusi, mis on suure tähtsusega projekt. Nimetatud ala ekspordi laiendamine ja koostöö sellel alal on meile oluliselt tähtis. Seepärast peame vajalikuks kahe riigi parlamentide vaheliste suhete tihendamist“ ütles Tsahkna.

Riigikogus on moodustatud 53 parlamendirühma, et tõhustada kahepoolset suhtlemist teiste riikide parlamentidega. Parlamendirühmade tegevus on suunatud Eesti välispoliitiliste eesmärkide elluviimisele ja riigi tutvustamisele välismaal.

Riigikogu pressiteenistus

Tagasiside