Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Bulgaaria parlamendirühma, mille esimeheks valiti Mailis Reps ning aseesimeesteks Mihhail Stalnuhhin ja Jaanus Marrandi.

„Parlamendirühm annab hea võimaluse parlamentaarsel tasandil kogemusi vahetada, näiteks eesistumiste teemadel. Hiljuti võttis Eesti Bulgaarialt üle eesistumise Euroopa Nõukogus ning bulgaarlased on Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja rollis pärast meid,“ ütles parlamendirühma esimees Mailis Reps.

„Bulgaaria kogemus võib nii mõnegi raske probleemi lahendamisel olla kasulik ka Eestile. Arvestades selle riigi turisminduse osakaalu majanduses, on see selgelt Eesti riigi jaoks huvitav,“ sõnas parlamendirühma aseesimees Mihhail Stalnuhhin.

Eesti-Bulgaaria parlamendirühma kuuluvad Mailis Reps (esimees), Mihhail Stalnuhhin (aseesimees), Jaanus Marrandi (aseesimees), Anneli Ott, Uno Kaskpeit, Kalvi Kõva, Ivari Padar, Tanel Talve, Vladimir Velman, Valeri Korb, Aadu Must, Rein Ratas, Keit Pentus-Rosimannus, Andre Sepp, Deniss Boroditš, Meelis Mälberg, Raivo Põldaru, Andres Herkel, Tarmo Tamm.

Parlamendirühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada meie riiki mujal maailmas.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 50 parlamendirühma ja 64 ühendust.

Parlamendirühmade nimekiri

Ühenduste nimekiri