Jäta navigatsioon vahele

Kohtumisel osalesid Euroopa asjade komisjoni ja väliskomisjoni esindajad.

Riigikogu Euroopa asjade komisjoni (EAK) ja väliskomisjoni liikmed kohtusid komisjonide esimeeste Rein Langi ja Marko Mihkelsoni juhtimisel Eestis visiidil oleva Soome Eduskunna esimehe Paavo Lipponeni ja teda saatva delegatsiooni liikmetega.

Kohtumise käigus arutati valitsustevahelise konverentsi (VVK) tööga ja Euroopa Liidu põhiseadusliku lepinguga seonduvaid probleeme. Mõttevahetuse käigus toetasid mõlema poole esindajad seisukohta, et esmatähtis on VVK töö kvaliteetne tulemus ja mitte töö lõpetamine aasta lõpuks.

Kohtumise käigus vahetati mõtteid ka Euroopa Liidu kaitsepoliitika teemadel ning rahvahääletuse korraldamise vajalikkuse kohta Euroopa Liidu põhiseadusliku lepingu küsimuses. Poliitilised jõud nii Soomes kui ka Eestis jälgivad tähelepanelikult läbirääkimiste käiku VVK-l ja kujundavad oma lõpliku seisukoha rahvahääletuse küsimuses pärast VVK tulemuste selgumist.

EAK esimees Rein Lang informeeris külalisi Riigikogu tegevusest Euroopa Liidu küsimuste koordineerimissüsteemi väljatöötamise hetkeseisust, mille eeskujuks on Soome Eduskunna vastav süsteem.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson avaldas kohtumist kokku võttes heameelt kohtumisel tekkinud avameelse diskussiooni üle ja avaldas lootust, et Eesti ja Soome parlamendi senine koostöö jätkub ka edaspidi.

Kohtumisel osalesid veel Riigikogu liikmed Siiri Oviir, Tunne Kelam, Jaanus Rahumägi ja Vello Tafenau. Samuti oli kohtumisel Eesti suursaadik Soomes Matti Maasikas koos oma Soome kolleegi Jaakko Blombergiga.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside