Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder osaleb teisipäevani Eesti delegatsiooni juhina Saksamaal Rostockis 24. Läänemeremaade parlamentaarsel konverentsil, mis keskendub sel korral tervise- ja sotsiaalküsimustele.

Erinevad ettekanded puudutavad tervise ja majanduse omavahelisi seoseid ning innovatsiooni sotsiaal- ja tervisekindlustuses. Läänemere parlamentaarse konverentsi alalise komitee istungil arutleti ka põgenike massilise sisserände mõju üle Euroopa riikide sotsiaal- ja tervishoiusüsteemidele ning vajadusest tagada tervishoiuteenused põgenikele ja asüülitaotlejatele.

Seederi sõnul peavad Euroopa riigid oma sotsiaal- ja tervishoiusüsteemide arendamisel vältima vigu, mida Euroopa erinevad riigid on teinud varasematel aastakümnetel immigratsioonipoliitikas ja põgenike vastuvõtmisel. “Seetõttu on oluline, et Euroopa riigid looksid pagulas- ja immigratsioonipoliitikas endale jõukohased ja jätkusuutlikud lahendused,” ütles Seeder.

Riigikogu pressiteenistus
Kati Varblane