Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder arutas täna Saksa parlamendi Balti sõprusrühmaga kahe riigi vahelist koostööd ja julgeolekuküsimusi. Kohtumisel tõdeti, et Eesti ja Saksamaa suhted on väga head.

„Nii poliitikute, ettevõtjate, loomeinimeste kui teiste valdkondade inimeste suhted oma saksa kolleegidega on väga head. Näiteks kaubavahetuses on Saksamaa Soome, Läti ja Rootsi järel neljandal kohal,“ ütles Seeder.

Saksa parlamendiliikmed tundsid huvi, kas liitlaste julgeolekuüksuste kohalolek Eestis vastab meie vajadustele ja ootustele. Seeder rõhutas oma vastuses, et Balti riigid on oma geo- ja julgeolekupoliitilise asukoha poolest Venemaa huvide kolmnurgas, arvestades Kaliningradis paiknevaid Venemaa baase. Seetõttu pidas Seeder hädavajalikuks NATO liikmesriikide tähelepanu ja abi Balti riikidele nii kohapealsete pataljonide kui infovahetuse näol.

Balti sõprusrühm on üks suurimaid Saksa parlamendis Bundestagis, sinna kuulub ligi 40 parlamendisaadikut.

Saksa parlamendi Balti sõprusrühma delegatsioon kohtus täna ka Riigikogu Eesti-Saksamaa parlamendirühma ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liikmetega.

Kohtumise fotod

Riigikogu pressiteenistus