Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Eiki Nestor alustab täna koos Põhjamaade ja Balti riikide (NB8) parlamentide spiikritega töövisiiti Washingtoni.

Täna on Valges Majas kohtumised Ameerika Ühendriikide asepresidendi Mike Pence’i julgeolekunõuniku Andrea Thompsoniga, Kaubandusministeeriumi rahvusvahelise kaubanduse asekantsleri Israel Hernandeziga, Välisministeeriumi asekantsleriga poliitikaküsimustes Tom Shannoniga ning demokraadist senaatori Bob Menendeziga.

Homme võtavad NB8 spiikreid vastu Kongressi esindajatekoja spiiker Paul Ryan, Kongressi demokraatide juht Nancy Pelosi ning Rahvusliku Julgeolekunõukogu Euroopa ja Euraasia osakonna juhataja Fiona Hill.

Riigikogu esimees teeb ettekande julgeoleku-, majanduse- ja tehnoloogiateemalisel ümarlaual USA Kongressis.

„Põhja- ja Baltimaade majandused on omavahel tihedalt seotud ning seetõttu on ka julgeolekualane koostöö meile tähtis. Eesti panustab julgeoleku tagamisse nii NATO, Euroopa Liidu kui regiooni ühise tegevuse kaudu,“ ütles Nestor.

27. – 28. juunil toimuval NB8 spiikrite visiidil Washingtonis osalevad Soome, Rootsi, Norra, Islandi, Eesti, Läti ja Leedu parlamentide esimehed.

Riigikogu pressiteenistus
Kati Varblane