Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimehe Eiki Nestori kohtumisel Saksa Bundestagi aseesimehe Johannes Singhammeriga keskendus arutelu Saksamaa valimiste tulemustele ja Euroopa ühtsusele.

Nii Nestor kui Singhammer rõhutasid kohtumisel ühtse Euroopa tähtsust. Nestor tõi kohtumisel esile kahe riigi omavahelisi häid suhteid. Singhammer tõi esile selle, et Eesti kaitsekulutused on ületanud kahe protsendi künnise. Samas avaldas ta lootust, et Saksamaa kaitsekulutused lähiaastatel samuti tõusevad.

Bundestagi aseesimees tõdes, et Saksamaa valitsuskoalitsiooni läbirääkimised võivad kaua aega võtta, sest võimalike koalitsioonipartnerite seisukohad on väga erinevad. Saksamaa vastselt valitud parlament koguneb esimest korda juba  24. oktoobril.

Nestor pidas tervituskõne ka täna Tallinnas KUMUs toimuval noorte väitluskonkursil „Jugend debattiert“, mille patroon ta on. Nestori sõnul on väitlusvõistluse toimumiskoht väga hästi valitud, sest Eestis kui e-riigis räägitakse internetist ja internetivabadustest ning samaaegselt toimub Tallinnas Euroopa Liidu liidrite tippkohtumine digiteemadel.

Rahvusvahelise väitluskonkursi finaalis debateerivad Eesti, Läti, Leedu, Poola, Venemaa, Sloveenia, Slovakkia, Tšehhi Vabariigi, Ukraina ja Ungari saksa keelt kõnelevad noored teemal “Kas riik peaks internetti täielikult reguleerima?”

Nestori sõnul on teema tähtis, sest digimaailmas on paljudel inimestel tunne, et nad pole identifitseeritavad. Tema sõnul peavad aga inimese õigused ja vabadused digimaailmas olema samasugused nagu igapäevaelus.

Nestor soovis kõigile noortele võistlejatele edu ja rõhutas, et tähtsam kui see, mida sa ise räägid on teise osapoole kuulamine.

Kohtumise fotod.

Riigikogu pressiteenistus