Jäta navigatsioon vahele

Täna 17. aprillil kell 13 algab Riigikogu Valges saalis seminar „Partnerlus Aafrikaga“, et heita lähipilk Aafrikale  ja uurida, millised on võimalused selle kontinendi abistamiseks.

„Seminari eesmärgiks on aidata kaasa Eesti tulevasele partnerlusele Aafrikaga. Oluline on vaadata kaugemale ja küsida, kas ja mida Eesti saab Aafrika jaoks teha,“ ütles ürituse korraldaja ja Eesti-Aafrika parlamendirühma aseesimees Silver Meikar.

Seminari korraldab Riigikogu koostöös Euroopa rahvusparlamentide võrgustikuga AWEPA ja MTÜga Mondo. Üritusele on kaasa aidanud Taani ja Rootsi saatkond, Välispoliitika Instituut ja Arengukoostöö Ümarlaud.

Arutusel on viimased suundumused Aafrika ja Euroopa Liidu vahelistes suhetes, tutvutakse Põhjamaade kogemusega ja arutatakse Eesti võimaluste üle. Üritusel esinevad külalised Taanist, Rootsist ja Aafrikast, teiste hulgas Uganda parlamendi saadik Akol Rose Okullu ja Põhjamaade Aafrika Instituudi esindaja Yenkong Ngangjoh-Hodu.

„Globaliseeruvas maailmas ei ole enam kaugeid maid. Oleme NATO ja EL-i liikmed ja kõik protsessid, ka need, mis toimuvad Aafrikas, puudutvad ka meid,“ ütles Eesti-Aafrika parlamendirühma esimees Mart Nutt.

MTÜ Mondo esindaja Johanna Helina sõnul vaadeldakse seminaril Aafrika positiivseid arenguid ja püütakse murda Aafrikaga seotud valdavalt negatiivset stereotüüpe. „Aafrikast on meil palju õppida, kui vaid soovi on,“ ütles Helin.

Semiarist toimub otseülekanne internetis. Link asub Riigikogud kodulehel.

Vaata ka seminari programmi https://www.riigikogu.ee/?id=49613&start_date=17.4.2008&end_date=17.4.2008

Lisainformatsioon: Silver Meikar, tel  52 78089

Riigikogu pressitalitus