Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu seitse alatist komisjoni, kolm erikomisjoni ja üks probleemkomisjon valisid endale täna erakorraliselt uued esimehed ja aseesimehed.

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimeheks valiti Raivo Tamm ja aseesimeheks Anti Poolamets. Keskkonnakomisjoni asuvad juhtima Andres Metsoja ja Merry Aart ning maaelukomisjoni Sven Sester ja Tarmo Tamm.

Majanduskomisjon valis esimeheks tagasi Kristen Michali ja komisjoni aseesimeheks sai Rene Kokk. Põhiseaduskomisjoni esimeheks valiti Eduard Odinets ja aseesimeheks Jaak Valge ning sotsiaalkomisjoni juhtideks said Helmen Kütt ja Siret Kotka. Väliskomisjoni esimehena jätkab Marko Mihkelson, komisjoni aseesimeheks valiti Enn Eesmaa.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni hakkavad juhtima Toomas Kivimägi ja Kert Kingo, korruptsioonivastast erikomisjoni Mart Helme ja Kalle Laanet ning riigieelarve kontrolli erikomisjoni Tõnis Mölder ja Jaak Juske. Uued juhid sai ka eesti keele õppe arengu probleemkomisjon, mille esimeheks valiti Jürgen Ligi ja aseesimeheks Mihhail Stalnuhhin.

Reedel korraldas erakorralised juhivalimised Riigikogu õiguskomisjon, mille esimeheks sai Heljo Pikhof ja aseesimeheks Marek Jürgenson. Riigikaitsekomisjonis toimuvad esimehe ja aseesimehe valimised teisipäeval.

Riigikogu komisjonide erakorralised istungid kutsuti kokku pärast uue valitsuse ametisse astumist. Eelmisel nädalal kinnitas Riigikogu juhatus komisjonide koosseisus hulgaliselt muudatusi.

Riigikogu pressiteenistus
Karin Kangro