Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu riigikaitsekomisjon on kahepäevasel visiidil Ühendkuningriigis Londonis, et arutada kahe riigi üha tihenevat koostööd kaitsevaldkonnas.

Riigikaitsekomisjoni esimehe Raimond Kaljulaidi sõnul on Eestil Ühendkuningriigiga kaitsevaldkonnas väga hea koostöö ning Ühendkuningriik on NATO liitlastest suurim Eesti julgeolekusse panustaja. Alates 2017. aasta kevadest juhib Ühendkuningriik Eestis paiknevat NATO lahingugruppi.

„Brittidega ühendab meid üks ühele sarnane suhtumine Venemaasse ja sellest tulenevalt ühemõtteline arusaam, et tuleb teha reaalseid tegusid selleks, et tagada NATO riikide julgeolek. Meid ühendab ka reaalne koostöö, mida oleme teinud välisoperatsioonidel, kus Eesti üksused on tegutsenud koos brittidega. Eesti ja Ühendkuningriigi kaitsekoostöö ning brittide panus Eesti riigi julgeoleku ja meie inimestele kindlustustunde tagamisel on olnud väga suur,“ ütles Kaljulaid ning lisas, et Londonis toimuvad kohtumised annavad võimaluse arutada ametikaaslastega Briti parlamendist nii kahepoolselt kui ka NATO raames tehtavat kaitsekoostööd.

Komisjoni delegatsioon kohtub visiidil Ühendkuningriigi parlamendi alamkoja kaitsekomisjoni esimehe Tobias Ellwoodi ja liikmete ning varikaitseministri John Healeyga. Komisjonil on kavas kohtumised ka Kaitseministeeriumis, Välisministeeriumis ning kaitse- ja julgeolekuvaldkonna juhtivas mõttekojas RUSI.

Lisaks Kaljulaidile osalevad visiidil riigikaitsekomisjoni liikmed Heiki Hepner, Kalle Laanet ja Alar Laneman.

Riigikogu pressiteenistus
Karin Kangro