Jäta navigatsioon vahele

Riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson ning liikmed Madis Milling ja Marianne Mikko alustavad täna kolmepäevast töövisiiti Pariisi, kus nad kohtuvad kolleegidega Prantsusmaa Senatis ja Rahvusassamblees.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Prantsusmaa visiidi eesmärk valmistuda koos liitlastega ette juulis toimuvaks NATO Varssavi tippkohtumiseks ning koguda informatsiooni NATO heidutusvõimekuse raporti koostamiseks.

Prantsuse Senatis seisab ees kohtumine välis- ja riigikaitsekomisjoni asepresidendi Christian Camboni ja komisjoni büroo liikmetega ning Rahvusassamblee riigikaitsekomisjoni presidendi Patricia Adamiga.

Lisaks parlamendile leiavad kohtumised aset ka Prantsusmaa kaitseministeeriumis (DGRIS). Külastatakse ka Euroopa suurima rakettide arendaja ja tootja MBDA peakorterit.

Komisjoni visiit Prantsusmaale on jätkuks tänavu märtsis toimunud visiidile Poola ja aprillis toimunud visiidile Belgiasse. Visiitidel kogutud informatsiooni kasutab komisjon raporti koostamiseks teemal „NATO heidutusvõimekus Läänemere piirkonnas. Hetkeseis ja perspektiivid“. Raporti esitlus on kavandatud juuni algusesse.

Riigikogu pressiteenistus
Epp-Mare Kukemelk