Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon käsitleb tänasel avalikul istungil abinõude rakendamist koroonaviiruse tõrjumisel ja vaktsineerimise korraldamisel ning toetusmeetmeid piirangute kompenseerimisel.

Komisjoni esimees Urmas Reinsalu ütles, et hetkeolukord koroonaviiruse leviku tõkestamisel on kontrolli alt väljumas ja seetõttu soovib komisjon saada ülevaadet, täiendavate tegevuste kohta viirusega nakatumiste plahvatusliku kasvu tõkestamisel ning ülevaadet, paljudesse perearstikeskustesse ei ole vaktsiinid veel jõudnud.

„Soovime Terviseametilt omavalitsuste lõikes ülevaadet, mitu protsenti on soodusgruppidest vaktsineeritud ning kuidas jaguneb tehtud vaktsiinide maht gruppide vahel ning kui palju on soodusgruppides mitte olevaid vaktsineerituid ning kui palju on vaktsineerimisest keeldutud,“ kõneles Reinsalu.

Eraldi küsimused on komisjoni esimehe sõnul ettevõtjatele praeguste piirangute leevendamiseks mõeldud toetuste kohta. „Täiesti selge on see, et kõige rohkem kriisis kannatanud ettevõtjad vajavad toetust, kuid ka nende puhul peab olema kindlaks määratud milliste kriteeriumite alusele meetmeid rakendatakse,“ ütles Reinsalu.

Istungile on kutsutud rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma, Eesti Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv, riigikontrolör Janar Holm ning Rahandusministeeriumi ja Riigikontrolli esindajad.

Avalik istung algab kell 13.15 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

Videosalvestist istungist saab hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.
(NB! Salvestis jõuab veebi viivitusega).

Riigikogu pressiteenistus
Epp-Mare Kukemelk