Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu rahanduskomisjoni liikmed eesotsas komisjoni esimehe Sven Sesteriga kohtusid täna Toompeal Rahvusvahelise Valuutafondi delegatsiooniga.

Rahanduskomisjoni koosseisu kuuluvate erinevate fraktsioonide esindajad esitasid oma nägemuse Eesti majanduse väljavaadetest, rahanduspoliitika hetkeseisust ja maksusüsteemist. Saadikud tõid esile ka oma seisukohad tuleva aasta riigieelarve kohta, mis on praegu Riigikogu menetluses. Rõhutati ühist seisukohta, et eesmärgiks on koostada võimalikult tasakaalus eelarve.

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajad eesotsas delegatsiooni juhi Alexander Hoffmaisteriga tundsid huvi Eesti majanduse arengu väljavaadete, finantssektori olukorra ning eelarvepoliitika vastu. Hoffmaister esitas ka nägemuse Eesti majanduse ja fiskaalpoliitika võimaliku arengu küsimustes.

IMF-I delegatsiooni juht märkis tunnustavalt ära Eesti konservatiivse fiskaalpoliitika ja tasakaalus eelarve.

Sester pidas kohtumist asjalikuks ja vajalikuks, et saada IMF esindajatelt vahetut teavet nende seisukohtadest maailma majanduse hetkeseisust ja kriisist väljumise võimalike stsenaariumide kohta. „Eestile on jätkuvalt prioriteediks konservatiivne ja tasakaalustatud eelarvepoliitika ning jätkusuutlik majanduspoliitika,“ ütles Sester kohtumisel.

IMF viib läbi tavapärast organisatsiooni artikkel IV põhinevat analüüsi Eesti majanduse, rahanduspoliitika ja finantsstabiilsuse kohta.

Rahvusvahelise Valuutafondi delegatsiooni visiit Eestisse kestab poolteist nädalat. Kohtutakse lisaks valitsuse ja Riigikogu liikmetele ka Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega, samuti kommertspankade ja eraettevõtete juhtidega.

Riigikogu pressitalitus
Tagasiside