Jäta navigatsioon vahele

Kogunetakse reedel, 4. veebruaril.

Reedel, 4. veebruaril kell 11 koguneb Riigikogus esimest korda põhiseaduskomisjoni moodustatud Euroopa Liidu põhiseaduse lepingut analüüsiv töörühm.

Töörühma ülesandeks on esitada hiljemalt 1. maiks õiguslikult põhjendatud seisukoht, kas ELi põhiseaduse lepingut on võimalik Riigikogus ratifitseerida ilma Eesti Vabariigi põhiseadust muutmata. Samuti peab komisjon andma ülevaate muudatustest Eesti riigiõiguslikus süsteemis ning neist riigiõiguslikest probleemidest, mis kaasnevad EL põhiseadusliku leppe jõustumisega ja mis eeldavad muudatusi olemasolevas seadusandluses.

Töörühma juhib põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu ja selle koosseisus on kokku 24 liiget. Riigikogu liikmete Rein Langi, Jarno Lauri, Mart Nuti, Janno Reiljani ja Mailis Repsi kõrval kuuluvad töörühma koosseisu ka Riigikohtu esimees Märt Rask, õiguskantsler Allar Jõks, Euroopa Liidu Kohtu kohtunik Uno Lõhmus, Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik Rait Maruste, justiitsminister Ken-Marti Vaher, Riigikohtu liikmed, kohtunikud, tunnustatud juristid ja eksperdid.

Riigikogu pressitalitus

Lisainfo: Ülle Madise, põhiseaduskomisjon 6316 443