Jäta navigatsioon vahele

Põhiseaduskomisjon otsustas täna oma istungil saata valitsusele kirja, et teada saada, mida kavatseb valitsus teha Euroopa põhiseaduse leppe tutvustamiseks avalikkusele ja missugune on valitsuse konkreetne tegevusplaan.

Põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu leidis, et otstarbekas oleks korralda ka Riigikogu täiskogus põhiseaduse leppe arutelu riiklikult tähtsa küsimusena, mis võiks ta arvates toimuda enne Euroopa põhiseaduse lepingu ratifitseerimise seaduse eelnõu (645 SE) teist lugemist. Samuti võiks riigikantselei publitseerida Euroopa põhiseaduse lepingu riigiõigusliku analüüsi töörühma seisukohad, mis esitati põhiseaduskomisjonile 2005. aasta detsembris.

Kõne all oli ka Euroopa Liidu suunaline teavitustöö laiemalt. Komisjon neis küsimustes täna seisukohti ei kujundanud.

Istungil viibisid Euroopa Komisjoni Eesti esinduse just Toivo Klaar, riigikantselei Euroopa Liidu teabetalituse juhataja Villu Känd, välisministeeriumi pressitalituse büroo direktor Ehtel Halliste, välisministeeriumi Euroopa Liidu õiguse büroo direktor Eve Põtter ja Euroopa Parlamendi Eesti esinduse juht Kadi Herküll.

Lühikokkuvõte Euroopa põhiseaduse lepingu riigiõigusliku analüüsi töörühma seisukohtadest asub põhiseaduskomisjoni koduleheküljel aadressil:

Euroopa põhiseaduse lepingu ratifitseerimise seaduse eelnõu (645 SE) on täiskogus esimesel lugemisel 8. veebruaril.

Riigikogu pressitalitus

Ülo Mattheus, 631 6352