Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu keskkonnakomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liikme Kalle Pallingu tänasel kohtumisel Hiina Jilini provintsi valitsuse kõrgetasemelise delegatsiooniga olid tähelepanu keskmes Hiina võimalikud investeerimisobjektid Eesti taastuvenergeetikasse, eriti aga pelletite tootmisse ja tuuleenergiasse.

Palling andis ülevaate Eesti energiamajanduse olukorrast ja valitsuse taastuvenergiapoliitikast, samuti andis ülevaate Eesti unikaalsest oskusteabest põlevkivienergeetikas ja õlitootmises.

Palling märkis, et investeeringud Eesti energiamajandusse on kasulikud nii siinse valdkonna arendamisele kui ka investoritele.

Hiina delegatsiooni juht Zhu Yanfeng, kes vastutab sealse majandusarengu valdkonna eest, tundis huvi meie energiamajanduse arengukava ja selle edasise arendamise vastu, samuti välisinvesteeringute kaitsega seotud meetmete vastu. Palling kinnitas võrdse kohtlemise printsiibi rakendamist kõikidele rahastajatele. „Meie jaoks ei ole vahet, kas investor on Eesti või mõne muu riigi päritolu. Me käsitleme kõiki investeeringuid võrdselt ja oleme igati toeks uute välisinvesteeringute tegemisel Eestisse,“ toonitas ta.

EAS ja Jilin Province New Energy Investment CO. Ltd. koostöö tulemusena sõlmiti mullu septembris investeerimisleping, mille kohaselt nimetatud provintsi ettevõtted investeerivad Eesti taastuvenergia sektorisse 130 miljonit eurot.

Hiina Jilini provintsi uue energia rakendamise ettevõte on valinud Eesti oma Euroopa taastuvenergia projektide peakontori asukohaks. EAS töötab eesmärgi nimel, et investeeringud täismahus jõuaks Eestisse ning annaks võimaluse laialdaseks koostööks Eesti ettevõtetega.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside