Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu õiguskomisjon on täna väljasõidul Ida-Virumaal, et külastada Narva-Jõesuu kordonit, Narva piiripunkti ja kordonit ning tutvuda Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskusega.

Õiguskomisjoni esimehe Marek Jürgensoni sõnul kohtub komisjon väljasõidul Siseministeeriumi ning Politsei- ja Piirivalveameti esindajatega, et arutada piiri turvalisusega seotud teemadel. „Soovime saada ülevaate piirivalve võimekuse tugevdamise plaanidest ja ebaseadusliku piiriületuse tõkestamisega seotud küsimustest. Kavas on arutada ka idapiiri ületamise ja põgenike liikumisega seotud teemasid, samuti saada ülevaade idapiiri väljaehitamise hetkeseisust,“ lausus esimees.

Komisjonil on kavas külastada ka Sisekaitseakadeemia Narva õppe- ja majutushoonet.

Väljasõidul osalevad õiguskomisjoni esimees Marek Jürgenson ning komisjoni liikmed Uno Kaskpeit ja Anti Poolamets. Siseministeeriumist osalevad kantsler Tarmo Miilits, sisejulgeoleku-, korrakaitse- ja migratsioonipoliitika asekantsler Veiko Kommusaar ning pääste, hädaabi ja kriisivalmiduse asekantsler Viola Murd.

Riigikogu pressiteenistus
Merilin Kruuse