Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu õiguskomisjon otsustas tänasel istungil teha Riigikogule ettepanek nimetada Euroopa Liidu Õiguskaitsekoostöö Ameti (Europol) tegevust kontrolliva parlamentaarse ühiskontrolli töörühma liikmeteks Riigikogu liikmed Raivo Aeg ja Kalle Laanet.

„Töörühma liikmekandidaatide esitamisel arvestati nende varasemat kogemust. Samuti on oluline, et Eestist oleks esindatud nii koalitsiooni kui opositsiooni esindaja,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid.

ELi määruse kohaselt on parlamentaarse ühiskontrolli töörühma ülesandeks teha poliitilist järelevalvet Europoli tegevuse üle tema ülesannete täitmisel ning arutada Europoli tegevuste, eelarve ning ülesehitusega seotud küsimusi. Töörühm koostab kokkuvõtlikke järeldusi Europoli tegevuse üle poliitilise järelevalve teostamise kohta ning esitab need Euroopa Parlamendile ja liikmesriikide parlamentidele. Lisaks konsulteeritakse töörühmaga Europoli mitmeaastase programmi, mille võtab vastu Europoli haldusnõukogu.

Riigikogu õiguskomisjon algatab täna otsuse eelnõu Riigikogu liikmete nimetamiseks Europoli parlamentaarse ühiskontrolli töörühma. Eelnõu arutatakse ühel lugemisel.

Riigikogu pressiteenistus
Kati Varblane