Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu istungisaalis tähistati täna põhiseaduse rahvahääletuse 25. aastapäeva piduliku koosolekuga, kus võtsid sõna president Kersti Kaljulaid, Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ja Põhiseaduse Assamblee juhataja Tõnu Anton.

Põhiseaduse referendum 25

Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ütles, et Euroopas on ka selliseid riike, millel ei ole põhiseadust. „Need riigid, millel puudub põhiseadus ehk vundament kipuvad tavaliselt kreeni autoritaarse riigi või anarhia poole. Põhiseadus on see, mis annab riigile õige suuna. Mul on hea meel, et Eestil on põhiseadus, mida rahvas austab,“ ütles Eesmaa.

Põhiseaduse Assamblee juhataja Tõnu Anton ütles, et tema kergekäeliselt põhiseadust ei muudaks. „25 aastat on inimpõlv ja need asjad, mis on end õigustanud inimpõlve jooksul, on omandanud erilise väärtuse,“ selgitas Anton.

President Kersti Kaljulaid tegi Riigikogu ees sõnavõtu ja andis üle meened Põhiseaduse Assamblee liikmetele.

Pidulikul koosolekul etendati lühilavastust „Põhiseaduse ansambel.“

Rahvusooper Estonia noorte- ja Tallinna Ülikooli ühendatud meeskoor laulis Eesti hümni ning Karl August Hermanni ja Carl Eduard Malmi laulu ,,Isamaa“ dirigent Indrek Vijardi juhatusel.

Valges saalis esitleti põhiseaduse rahvahääletuse 25. aastapäevale pühendatud postmarki, mille kujundas Lembit Lõhmus.

Riigikogu pressiteenistus
Eva Vahur