Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu liikmed moodustasid Riigikogu väärikuse toetusrühma, mille esimeheks valiti Igor Gräzin.

Gräzini sõnul on toetusrühma eesmärk, et oleks normaalne, rahulik ja korrektne tööõhkkond, mis annaks võimaluse kontsentreeruda poliitilisele tegevusele.

„Tegemist on omalaadse Riigikogu saadikute ümarlauaga, kus me ilma kodukorra reegliteta räägime oma tööasjadest, näiteks milline peaks olema töögraafik ja kuidas kasutada arukalt kodukorra seadust, et mitte kunstlikult venitada istungeid. Meie omavaheline ladus ja normaalne töökorraldus on osa parlamendi väärikusest,“ ütles Gräzin.

Ta lisas, et toetusrühma probleem ei ole kehtivad reeglid. „Me lähtume oma isiklikust sisetundest ja kogemusest. Intuitiivselt me saame ju aru, mis on hea ja halb, aga sellele on vaja väljendust,“ märkis Gräzin.

Toetusrühma kuuluvad veel Jüri Adams, Andres Ammas, Krista Aru, Toomas Jürgenstein, Tiina Kangro, Jaanus Karilaid, Toomas Kivimägi, Helmen Kütt, Lauri Luik, Jaak Madison ja Barbi Pilvre.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 57 parlamendirühma ja 72 ühendust.

Parlamendirühmade nimekiri

Ühenduste nimekiri