Jäta navigatsioon vahele

Riigikogus moodustati täna HIV- ja narkoennetuse toetusrühm, mille eesmärk on kaasa aidata uute nakkusjuhtude vähenemisele.

Toetusrühma esimees Vilja Toomast ütles, et uute HIVi juhtude arv 100 000 Eesti elaniku kohta ületas 2015. aastal Euroopa Liidu keskmist neli korda. „Riikliku HIV tegevuskavaga on seatud ambitsioonikas eesmärk aastaks 2025 saavutada Euroopa keskmine tase ehk 5,8 uut juhtu 100 000 elaniku kohta. On oluline, et see teema oleks ka Riigikogu liikmete tähelepanu all,“ märkis Toomast. „Kuna HIV-positiivsetest 60 protsenti on süstivad narkomaanid, siis neid kahte teemat ei saa lahus vaadata.“

1. novembri seisuga on Eestis diagnoositud 150 HIV-nakatunud isikut. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 10 051 inimesel, sealhulgas AIDS 561 inimesel.

Toetusrühma liikmed

Lisaks Vilja Toomastile kuuluvad toetusrühma aseesimees Riina Sikkut ja liikmed Hele Everaus, Signe Riisalo, Kristina Šmigun-Vähi, Johannes Kert, Katri Raik, Helmen Kütt, Ivari Padar, Raimond Kaljulaid, Mihhail Korb ja Tõnis Mölder.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 61 parlamendirühma ja 61 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri