Jäta navigatsioon vahele

Riigikogus täna moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Parlamendirühmade liikmed

Eesti–Kanada parlamendirühma esimees on Keit Pentus-Rosimannus ja aseesimees Annely Akkermann. Parlamendirühma kuuluvad Yoko Alender, Eerik-Niiles Kross, Andres Sutt, Aivar Sõerd, Kristina Šmigun-Vähi, Raivo Tamm ja Urve Tiidus.

Eesti–Mongoolia parlamendirühma esimees on Kaido Höövelson ja aseesimees Sven Sester. Parlamendirühma kuuluvad Ruuben Kaalep, Tarmo Kruusimäe, Jaak Madison, Andres Sutt, Raivo Tamm ja Tarmo Tamm.

Eesti–Georgia parlamendirühma esimees on Maria Jufereva-Skuratovski ja aseesimees Sven Sester. Parlamendirühma kuuluvad Dmitri Dmitrijev, Mihhail Korb, Madis Milling, Kalle Palling, Raivo Tamm ja Tarmo Tamm.

Eesti–Valgevene parlamendirühma esimees on Igor Kravtšenko ja aseesimees Sven Sester. Parlamendirühma kuuluvad Dmitri Dmitrijev, Maria Jufereva-Skuratovski, Mihhail Korb, Siret Kotka-Repinski, Kalvi Kõva ja Tõnis Mölder.

Eesti–Rootsi parlamendirühma esimees on Yoko Alender ning aseesimehed Aadu Must ja Valdo Randpere. Parlamendirühma kuuluvad Jüri Jaanson, Alar Laneman, Maris Lauri, Jürgen Ligi, Madis Milling, Keit Pentus-Rosimannus, Taavi Rõivas, Andres Sutt, Aivar Sõerd ja Raivo Tamm.

Eesti–Usbekistani parlamendirühma esimees on Aivar Kokk ja aseesimees Valdo Randpere. Parlamendirühma kuuluvad Mihhail Korb, Jaak Madison, Sven Sester, Aivar Sõerd ja Raivo Tamm.

Toetusrühmade liikmed

Jalgpalli toetusrühma esimees on Dmitri Dmitrijev ja aseesimees Igor Kravtšenko. Toetusrühma kuuluvad Siret Kotka-Repinski, Mihhail Korb, Kalvi Kõva, Tarmo Tamm, Tõnis Mölder, Arto Aas, Siim Pohlak ja Tarmo Kruusimäe.

Kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühma esimees on Aivar Kokk ja aseesimees Riho Breivel. Toetusrühma kuuluvad Helir-Valdor Seeder, Annely Akkermann, Dmitri Dmitrijev, Jaanus Karilaid, Urve Tiidus, Anneli Ott, Mihhail Korb, Katri Raik, Andrus Seeme, Siim Pohlak ja Merry Aart.

Setomaa toetusrühma esimees on Priit Sibul ja toetusrühma kuuluvad Raivo Tamm, Tarmo Kruusimäe, Liina Kersna, Anneli Ott, Ruuben Kaalep, Leo Kunnas, Uno Kaskpeit, Helle-Moonika Helme, Anti Poolamets, Johannes Kert ja Ivari Padar.

Raplamaa toetusrühma esimees on Rene Kokk ja aseesimees Siim Pohlak. Toetusrühma kuuluvad Kalle Palling, Mart Helme ja Aivar Sõerd.

Mulgimaa toetusrühma esimees on Helir-Valdor Seeder ja aseesimees Jaak Aab. Toetusrühma kuuluvad Jüri Jaanson, Madis Milling ja Jaak Madison.

Eesti toidu toetusrühma esimees on Maria Jufereva-Skuratovski ning aseesimehed Marek Jürgenson ja Aivar Kokk. Toetusrühma kuuluvad Siret Kotka-Repinski, Tõnis Mölder, Ivari Padar, Kaido Höövelson, Annely Akkermann ja Madis Milling.

XIV Riigikogu on moodustanud 33 parlamendirühma ja 16 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri