Jäta navigatsioon vahele

Täna Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Parlamendirühmade liikmed

Eesti- Kasahstani parlamendirühma esimees on Aadu Must ja aseesimees Erki Savisaar. Parlamendirühma kuuluvad Kalev Kallo, Paul Puustusmaa ja Raivo Tamm.

Eesti-Küprose parlamendirühma esimees on Kalle Palling ja aseesimees Heljo Pikhof. Parlamendirühma kuuluvad Jüri Jaanson, Maria Jufereva-Skuratovski, Johannes Kert, Heidy Purga, Taavi Rõivas, Sven Sester, Andres Sutt, Vilja Toomast ja Marika Tuus-Laul.

Eesti-Slovakkia parlamendirühma esimees on Kalle Palling ja aseesimees Yoko Alender. Parlamendirühma kuuluvad Ruuben Kaalep, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Valdo Randpere ja Taavi Rõivas.

Toetusrühmade liikmed

Avalikult Rail Balticust toetusrühma esimees on Siim Pohlak. Toetusrühma kuuluvad Paul Puustusmaa, Rene Kokk, Anti Poolamets, Urmas Reitelmann, Ruuben Kaalep ja Henn Põlluaas.

Jahimeeste toetusrühma esimees on Riho Breivel. Toetusrühma liikmed on Uno Kaskpeit, Alar Laneman, Andrus Seeme, Johannes Kert ja Kalle Palling.

Rannakalurite toetusrühma esimees on Riho Breivel. Toetusrühma liikmed on Henn Põlluaas, Urve Tiidus, Peeter Ernits, Annely Akkermann ja Aivar Kokk.

Otsedemokraatia toetusrühma esimees on Paul Puustusmaa. Toetusrühma liikmed on Alar Laneman, Merry Aart, Leo Kunnas, Urmas Reitelmann, Kert Kingo, Jaak Valge, Anti Poolamets, Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Henn Põlluaas, Peeter Ernits, Rene Kokk, Siim Pohlak, Ruuben Kaalep, Urmas Reinsalu ja Jaak Madison.

Eesti Toidupanga toetusrühma esimees on Aivar Kokk ning aseesimehed Tõnis Mölder ja Maria Jufereva-Skuratovski. Toetusrühma liikmed on Tarmo Kruusimäe, Urmas Reinsalu, Annely Akkermann, Kaido Höövelson ja Riho Breivel.

Eile moodustatud rahvusriikide Euroopa Liidu toetusrühma esimees on Urmas Reinsalu ning aseesimehed Leo Kunnas, Enn Eesmaa ja Madis Milling. Toetusrühma liikmed on Tarmo Kruusimäe, Andres Metsoja, Raivo Tamm, Üllar Saaremäe, Mihhail Lotman, Kalev Kallo, Kersti Sarapuu, Anneli Ott, Marika Tuus-Laul, Erki Savisaar, Helir-Valdor Seeder, Aivar Kokk, Sven Sester, Anti Poolamets, Jaak Valge, Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Peeter Ernits, Siim Pohlak, Rene Kokk, Helle-Moonika Helme, Mart Helme, Priit Sibul ja Ruuben Kaalep.

XIV Riigikogu on moodustanud 44 parlamendirühma ja 32 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri