Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu kõrghariduse toetusrühm kohtus 13. septembril mitme tunni vältel kõrgharidustegelastega, et arutada valdkonna valukohti. Ühtlasi said toetusrühm ja selle esimees Margit Sutrop Eesti Üliõpilaskondade Liidult autasu tudengite huvide eest seismise eest.

Kohtumise fookuses olid kõrghariduse probleemid tudengite vaatevinklist. Eesti tudeng õpib ja töötab rohkem kui enamikus teistes riikides: keskmiselt 54 tundi nädalas. Kas tudeng töötab õppimise kõrvalt või
õpib töötamise kõrvalt? Kuidas see mõjub tudengite õppimisele ja tervisele? Kas lahenduseks võiks olla õppelaenureform või stipendiumide süsteem või võimalus õppida osakoormusega õppes?

Seminaril tutvustati üliõpilaste vaimse tervise uuringut ja Arenguseire Keskuse analüüsi õppelaenumudelitest. Oma vaadet kõrghariduse probleemidele jagasid Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Talltechi üliõpilasesindused, kõrgkoolide esindajad aga ka vaimse tervise asjatundjad. Paneeldiskussioonidest, kus osalesid ettevõtjad, rektorid ja poliitikud, selgus, kuivõrd tudengite mured on ka tööandjate, ülikoolide ja poliitikute mured.

Sündmust saab järele vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.

Tagasiside