Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse Eesti Keskerakonna fraktsiooni 19. juunil esitatud Riigikogu otsuse „Riigikogu uurimiskomisjoni moodustamine Rail Balticu projektiga seonduvate asjaolude uurimiseks“ eelnõu (460 OE).

Eelnõu näeb ette tulenevalt Balti riikide riigikontrollide raportis välja toodud probleemide tõsidusest ning Rail Balticu märkimisväärsest mõjust Eesti riigieelarve kuludele tulevastel perioodidel on vajalik koheselt moodustada Riigikogu uurimiskomisjon. Uurimiskomisjoni enda usaldusväärsuse ja laiapõhjalisuse tagamiseks peaks sinna kuuluma igast Riigikogu fraktsioonist vähemalt üks esindaja.

Balti riikide riigikontrollid avaldasid 11. juunil 2024. aastal raporti  Rail Balticu projekti hetkeseisust, mis juhtis tähelepanu väga tõsistele probleemidele taristuprojekti rahastamises ja valmimistähtaegade realistlikkuses. Auditi läbiviijad nendivad, et Balti riikide iseseisvusajaloo suurima taristuprojekti eelarvega seoses valitseb märkimisväärne ebakindlus. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Riigikogu juhatus kinnitas Alar Lanemani lahkumise maaelukomisjoni liikme kohalt ja asumise
riigikaitsekomisjoni liikme kohale.

Riigikogu pressiteenistus