Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse kolm eelnõu.

Riigikogu liikmete Oudekki Loone, Lauri Läänemetsa, Riina Sikkuti, Marika Tuus-Lauli, Jaanus Karilaiu, Helmen Küti, Siret Kotka, Martin Repinski ja Jaak Valge 16.detsembril algatatud tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu (306 SE).

Eelnõuga võimaldatakse mittetulundusühingutel, sealhulgas ametiühingutel, maksta oma liikmetele toetust tulumaksuvabalt, vältimaks toetuste topelt maksustamist tulumaksuga.

Seletuskirjas märgitakse, et lisaks võimaldab eelnõu suurema paindlikkuse ettevõtjapoolse töötervishoiuga seotud kulude maksuvabastuses, võttes arvesse meie ettevõtluskeskkonna mitmekesisust ja vajaduste piisavalt laia diapasooni, luues sama ajal ka suurema õigusselguse terminite „erisoodustus“ ja „ettevõtlusega seotud kulu“ tähendusväljas. Juhtivkomisjoniks määrati rahanduskomisjon.

Riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi 16.detsembril algatatud kodakondsuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (305 SE).

Eelnõu näeb ette taastada Eesti kodakondsus isikutele, kes lahkusid Molotov-Ribbentropi pakti tõttu enne 1940. aastat, kes ei kaotanud oma de jure Eesti kodakondsust mitte 1939 sellest vormiliselt loobudes, vaid 1992. aastal, kui Eesti Vabariik seadis kodakondsuse taastamise piirajaks 1940. aasta suve. Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Riigikogu liikmete Andrei Korobeiniku, Erki Savisaare, Marko Šorini, Siret Kotka, Martin Repinski, Helmen Küti, Maria Jufereva-Skuratovski, Raimond Kaljulaiu, Natalia Malleuse, Jaanus Karilaiu, Tõnis Mölderi, Oudekki Loone, Andres Metsoja, Heidy Purga, Mihhail Stalnuhhini, Kaido Höövelsoni, Dmitri Dmitrijevi, Paul Puustusmaa ja Heljo Pikhofi 16.detsembril algatatud loomatauditõrje seaduse § 11 muutmise seaduse eelnõu (307 SE).

Eelnõu näeb ette luua regulatsioon, mis annab aluse kohustada kõik kohalikud omavalitsused kasutama üleriiklikku veebipõhist lemmikloomade registri, mida haldaks riik või riigi poolt välja valitud koostööpartner. Juhtivkomisjoniks määrati maaelukomisjon.

Riigikogu pressiteenistus
Gunnar Paal,