Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse kaks eelnõu.

Keskkonnakomisjoni 19. jaanuaril algatatud looduskaitseseaduse § 20 täiendamise seaduse eelnõu (373 SE).

Eelnõuga viiakse looduskaitseseaduse § 20 põhiseadusega kooskõlla, et leevendada nende maaomanike olukorda, kes on riigilt oma maa järelmaksuga erastanud ning riik on hiljem nendele maadele seadnud intensiivsed looduskaitselised piirangud. Eelnõu toetab õiguskantsleri ettepanekut looduskaitseseaduse § 20 põhiseadusega kooskõlla viimise kohta. Juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

Väliskomisjoni 18. jaanuaril esitatud Riigikogu otsuse “Riigikogu otsuse “Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni moodustamine” muutmine” eelnõu (372 OE).

Eelnõu näeb ette arvata delegatsiooni koosseisust välja Mati Raidma ja nimetada tema asemele delegatsiooni liikmeks Toomas Vitsut ning delegatsiooni asendusliikmeks Urve Tiidus. Juhtivkomisjoniks määrati väliskomisjon.

Riigikogu pressiteenistus
Gunnar Paal,