Jäta navigatsioon vahele

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Alaline Komitee otsustas koguneda 27. mail Tallinnas. Komitee istung toimub Riigikogus, sest see on seotud Eesti Euroopa Nõukogu eesistumisega tänavu 18. maist kuni 22. novembrini.

Alalise komitee istungi avavad ENPA president Pedro Agramunt ja Riigikogu esimees Eiki Nestor. Seejärel on kavas mõttevahetus Eesti välisministri Marina Kaljurannaga, kellest saab kuueks kuuks Euroopa Nõukogu Ministrite Komitee esimees. Arutelu keskendub Eesti prioriteetidele komitee juhtimise ajal, samuti teistele küsimustele assamblee ja ministrite komitee poliitilise dialoogi raames.

Alalise komitee liikmed kohtuvad arvamuste vahetamiseks ka Euroopa Nõukogu korruptsioonivastase riikide ühenduse (GRECO) presidendi Marin Mrčela ning rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise meetmeid hindava ekspertkomitee (MONEYVAL) esimehe Daniel Thelesklafiga.

Seejärel arutatakse teisi päevakorrapunkte, mille kohta on infot ENPA veebilehel:

Alaline komitee koosneb ENPA presidendist ja asepresidentidest, fraktsioonide esimeestest, riikide delegatsioonide esimeestest ja komiteede esimeestest. Kokku kuulub sellesse umbes 60 parlamendisaadikut. Alaline komitee koguneb assamblee nimel täiskogu istungite vahelisel ajal.

Päevakorra projekt (PDF)

* * *

Alalise komitee istung on kavas reedel, 27. mail kell 9.30–12.30 (orienteeruv lõpuaeg) Riigikogu istungisaalis. Ajakirjanikud on oodatud istungit jälgima.

ENPA kontakt:

Nathalie Bargellini
PACE Communication Division (ENPA kommunikatsiooniosakond)
mobiil +33 6 65 40 32 82, tel. +33 3 88 41 22 82
e-post: nathalie.bargellini@coe.int