Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon kohtus kolmapäeval Pekingis Hiina parlamendi väliskomisjoni esinaise Fu Yingi, Hiina kommunistliku partei rahvusvahelise osakonna aseministri  Zhou Li ning Hiina asevälisministri Liu Jianchaoga, et arendada kahe riigi vahelisi suhteid ning laiendada koostöövõimalusi erinevates valdkondades.

“Tänased kohtumised Pekingis kinnitasid, et kahepoolsetes suhetes on kogunenud palju potentsiaali, mida me pole suutnud siiani ära kasutada. Samas on mõlemapoolselt olemas hea valmisolek suhete edasiarendamiseks,” ütles Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson Pekingi kohtumisi kokku võttes.

Mihkelson lisas, et Hiina kolleegidega jätkub dialoog juba loodetavasti suvel Tallinnas, kui on oodata nende parlamendi väliskomisjoni esinaise vastuvisiiti.

Samuti käisid väliskomisjoni liikmed Hiina toiduaineohutuse eest vastutavas ametkonnas, et kaasa aidata Eesti piima- ja lihatööstuse ettevõtete juurdepääsuvõimaluste loomisele Hiina turule.

Päeva lõpuks tutvusid delegatsiooni liikmed ka Eesti vastvalminud saatkonnahoonega Pekingis.

Neljapäeval jätkab väliskomisjoni delegatsioon visiiti Guangzhous ning seejärel Hongkongis. Riigikogu delegatsiooni kuuluvad lisaks Mihkelsonile, Maimu Berg, Imre Sooäär ja Juhan Parts.

Vaata fotosid Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni visiidist Hiinas.

Tagasiside