Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson esines täna Washingtonis Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringut Keskuses (Center for Strategic & International Studies) energiajulgeolekuteemalise ettekandega.

Mihkelson keskendus oma sõnavõtus järeldustele, mis sisalduvad ka tema poolt ettevalmistatavas raportis Euroopa Nõukogu Parlamentaarsele Assambleele (ENPA). Muuhulgas rõhutas ta oma kõnes, et energiatarnete kasutamine Venemaa välispoliitilise tööriistana on seadnud tõsise löögi alla Euroopa strateegilise ühtsuse.

“Tegemist oli väga huvitava võimalusega mõttevahetuseks Ühendriikide ühes juhtivas mõttekojas, mis andis hea ettekujutuse siinsetest arusaamadest energiajulgeolekuküsimustes nii globaalses kui regionaalses tähenduses,” ütles Mihkelson.

Eeloleval esmaspäeval osaleb Mihkelson Bakuus ENPA poliitikakomitee istungil, kus tuleb arutlusele ja kinnitamisele tema poolt koostatud raport “Oht energiatarnete kasutamiseks poliitilise survevahendina”.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside