Jäta navigatsioon vahele

NATO Parlamentaarse Assamblee Eesti delegatsiooni juht Marko Mihkelson kohtus Kataris Dohas NATO PA poliitikakomitee väljasõiduistungi raames sealsete riigijuhtidega. Kokkusaamised toimusid Katari emiiri Šeik Hamad bin Khalifa Al-Thani, Katari parlamendi spiikri Muhammad Bin Mubarak al-Khalifi ning relvajõudude juhataja kindralmajor Hamad bin Ali al-Attiyah’ga.

Kohtumistel räägiti Araabia kevade järelmõjudest, Lähis-Ida ja Pärsia lahe piirkonnas toimuvatest arengutest ning Katari osast regiooni stabiilsuse tagamisel.

Mihkelsoni sõnul peaks Eesti pöörama senisest teadlikumat tähelepanu suhete arendamisele Katari ja teiste Laheriikidega. „Kataril kui Pärsia lahe piirkonna ühel arenenumal ning poliitilist rolli kiirelt kasvataval riigil on mängida ülitähtis osa regiooni rahumeelse arengu jätkamisel,“ sõnas ta.

NATO PA delegatsioon külastas Dohas veel Katari Rahvusvahelist Julgeolekuuuringute Akadeemiat, Katari Georgtowni Ülikooli ning Al Jazeera uuringute- ja meediakeskust. Samuti kohtuti mitme välispoliitika ja julgeolekueksperdiga.

Fotod kohtumisest emiiriga on siin.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside