Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse valitsuse 9. detsembril algatatud ravimiseaduse ja ravikindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (643 SE), millega lihtsustatakse ravimitega seotud toiminguid  - nagu ravimite mittemeditsiinilisel eesmärgil kasutamine ja kliiniliste uuringute ravimite käitlemine. Samuti võimaldatakse ravimite piiriülesel liikumisel asjaolude täiendava kontrolli vajadusel pikendada ravimite sisse- ja väljaveo- ning kasutuslubade taotluste menetlemise tähtaega. Muudatustega kergendatakse apteekide toimetulekut väikese elanike arvuga linnades, laiendatakse ravimite hinnaregulatsiooni meetmete rakendamist 50% soodustusega ravimitele ja  lihtsustatakse ravimite hinnakokkuleppe sõlmimise korda. Juhtivkomisjoniks määrati sotsiaalkomisjon.

Rahanduskomisjoni 10. detsembril esitatud Riigikogu otsuse „Audiitori nimetamine Riigikontrolli 2009. aasta tegevuse kontrollimiseks” eelnõu (644 OE) näeb ette nimetada Riigikontrolli 2009. aasta tegevust kontrollima KPMG Baltics AS-i audiitor Indrek Alliksaar. Juhtivkomisjoniks määrati rahanduskomisjon.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside