Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse Eesti Keskerakonna fraktsiooni 12. septembril algatatud riigi õigusabi seaduse muutmise seaduse eelnõu (271 SE), millega soovitakse tagada kõikidele Eestis elavate kodanikele võrdne kohtlemine ja sätestada riigi õigusabi seaduses riigi õigusabi saamiseks esitatud taotluse keelena lisaks eesti ja inglise keelele ka vene keel. Juhtivkomisjoniks määrati õiguskomisjon.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni 13. septembril algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõuga (272 SE) soovitakse tagada emakeelena muud keelt kõnelevatele õpilastele eesti keele oskus, ilma et kannataksid õpilaste ainealased teadmised. Selleks tuleks muukeelsetel gümnaasiumidel tagada eesti keele õpe, mis võimaldaks lõpetanule eesti keele oskuse C1 keeletasemel. Lisaks eesti keele õppele pakuks muukeelne kool gümnaasiumiastmes kohustuslikult rida aineid eesti keeles. Juhtivkomisjoniks määrati kultuurikomisjon.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside