Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsuse alusel võeti menetlusse sotsiaalkomisjoni 18. jaanuaril esitatud Riigikogu otsuse “Riigikogu otsuse “Sihtasutuse Eesti Geenivaramu nõukogu liikmete nimetamine” muutmine” eelnõu (818 OE), mis näeb ette nimetada Vilja Savisaare asemele nõukogu liikmeks Marika Tuus. Juhtivkomisjoniks määrati sotsiaalkomisjon.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni, Eesti Keskerakonna fraktsiooni ja Eesti Reformierakonna fraktsiooni 18. jaanuaril algatatud keskkonnatasude seaduse § 56 täiendamise seaduse eelnõu (819 SE) on ajendatud vajadusest säilitada senine kord, kus keskkonnakasutusest riigieelarvesse laekunud raha kasutamise eesmärgil moodustatud riigi eraõiguslikes juriidilistes isikutes osalemise seaduse alusel asutatud sihtasutuse (KIK) nõukogus oleks neli nõukogu liiget määratud Riigikogu poolt. Juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

Res Publica fraktsiooni 18. jaanuaril algatatud äriseadustiku ja kinnistusraamatuseaduse muutmise seaduse eelnõu (820 SE) näeb ette muuta Eesti ärikeskkond läbipaistvamaks andes kõigile võimaluse interneti teel tasuta tutvuda äriregistri, mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri, kommertspandiregistri ja kinnistusraamatu andmetega. Juhtivkomisjoniks määrati õiguskomisjon.

Isamaaliidu fraktsiooni 19. jaanuaril algatatud põhikooli ja gümnaasiumiseaduse muutmise seaduse eelnõuga (821 SE) soovitakse suurendada parlamendi pädevust seeläbi, et põhikooli- ja gümnaasiumi riikliku õppekava kehtestamine hakkaks toimuma seaduse alusel. Juhtivkomisjoniks määrati kultuurikomisjon.

Riigikogu pressitalitus

Gunnar Paal, 6316351