Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Mai Treiali sõnul tuleb rohkem investeerida töötajate tervisesse

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Mai Treial osaleb täna Tartus alanud V rahvusvahelisel sümpoosionil Eesti töötervishoid 21: koostöö ja eetika. Treial pidas sümpoosioni avakõne ning esines ettekandega ”Inimene ”” meie suurim rikkus”.

Sümpoosioni eesmärk on arendada koostöövõrgustikku Eesti tervishoiu struktuuride ja tervishoiu tegevusalade väljakujundamiseks. Sümpoosionil osalevad ministeeriumide, ülikoolide, tööinspektsiooni, töötervishoiuteenistuste, tööandjate, töötajate, ametiühingute ja mittetulundusühingute esindajad. Ühiselt tahetakse selgusele jõuda, kui kaugele oleme jõudnud ettepanekuga töötada välja avalik-õiguslik tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus.

Treial rõhutas temaatika aktuaalsust: ”Meie rahvastiku kidumise ja väikese sündivuse ning turumajanduse kiire tuleku tõttu oleme hakanud üha rohkem mõistma, kuivõrd tähtis on hoida inimest, investeerida töötaja tervisesse ja luua ohutu töökeskkond, sest ainult tervete ja motiveeritud töötajate toel võib meie riik säilida ja edu saavutada.”

Sümpoosioni ajakava leiab aadressilt:

Lisainfo: Riigikogu sotsiaalkomisjoni nõunik-sekretariaadijuhataja Aimi Kaldre,

Riigikogu pressitalitus