Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu kultuurikomisjon saab tänasel istungil SA Innove ekspertidelt ülevaate uute aine- ja pädevustestide väljatöötamise sisulise ettevalmistuse ja korralduse kohta.

SA Innove töötab välja kaasaegsemate hindamisvõimalustega ja õppimise toetamiseks tagasiside andmisele suunatud aine- ja pädevusteste. Kultuurikomisjoni esimees Aadu Must ütles, et komisjon soovib tervikpilti uute testide väljatöötamise seisust ja kasutuselevõtu plaanidest. „Uusi teste on kasutatud juba loodusvaldkonna ainete hindamisel ja meid huvitab, mille poolest uued testid erinevad olemasolevatest tasemetöödest,“ sõnas Must.

Komisjoni aseesimees Heidy Purga lisas, et istungil soovitakse seoses põhikooli eksamite kaotamise eelnõuga teada saada, milles seisneb põhimõtteline erinevus uute ainetestide ja praeguste eksamite vahel. „Tahame teada, kas eksam ja nn uue põlvkonna test on sisult erinevad ning kas testiks valmistumine ja selle sooritamine käib kuidagi teisiti kui eksami puhul,“ rääkis Purga.

Komisjoni istungil osalevad SA Innove juhatuse esimees Birgit Lao ja testide keskuse juht Regina Multrum ning Haridus- ja Teadusministeeriumi välishindamisosakonna juhataja Kristin Hollo ja peaeksperdid Pille Kõiv ja Aivar Ots.

Riigikogu pressiteenistus
Veiko Pesur