Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu kultuurikomisjon otsustas tänasel istungil teha Riigikogule ettepanek nimetada Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu tunnustatud eksperdist liikmeks Sulev Valner.

Kultuurikomisjoni aseesimehe Liina Kersna sõnul laekus Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjast liikme kohale tähtajaks kuus avaldust. „Komisjonis toimunud hääletusel sai vajaliku häälteenamuse Sulev Valner, kes tunneb hästi meedia ühiskondlikku rolli, Eesti Rahvusringhäälingut ja meediavaldkonda laiemalt,“ lausus Kersna.

Komisjon esitab Sulev Valneri Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks nimetamiseks eelnõu, mida arutatakse Riigikogu täiskogus 22. septembri istungil ühel lugemisel. Eelnõu otsusena vastuvõtmiseks on vaja täiskogu poolthäälteenamust. Komisjonipoolne ettekandja on Heidy Purga.

Komisjon asus nõukokku uut eksperti otsima seoses sellega, et nõukogu liige Priit Hõbemägi esitas avalduse omal soovil nõukogu liikme kohalt tagasiastumiseks alates 5. juunist.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukokku kuulub üks esindaja igast Riigikogu fraktsioonist Riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast, kelle volituste tähtaeg on viis aastat.

Rahvusringhäälingu nõukogu asjatundjaist liikmed on veel Peeter Espak, Viktor Trasberg ja nõukogu esimees Rein Veidemann. Samuti kuuluvad nõukokku Riigikogu liikmed Anti Poolamets, Valdo Randpere, Indrek Saar, Priit Sibul ja Marika Tuus-Laul.

Fotod komisjoni istungilt (autor: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei)

Riigikogu pressiteenistus
Merilin Kruuse