Jäta navigatsioon vahele

Homme, teisipäeval 19. veebruaril kell 14 toimub Riigikogu Valges saalis Riigikogu sotsiaalkomisjoni ja õiguskomisjoni avalik ühisistung, kus Tartu Ülikooli sotsiaalteadlased tutvustavad Riigikogu Kantselei poolt tellitud uurimust uue perekonnaseaduse eelnõu (55 SE) sotsiaalsetest mõjudest.

Ajakirjanikud on oodatud!

Perekonnaseaduse eelnõu sotsiaalsete mõjude analüüsi eesmärgiks on esitada eelnõuga kaasneda võivad olulisemad otsesed ja kaudsed sotsiaalsed mõjud indiviidi, perekonna ja ühiskonna tasandil. Sotsiaalsete mõjudena käsitletakse uurimuses võimalikke muutusi rahvastiku struktuuris ja reproduktiivkäitumises, tööhõives, perekonna- ja abieluinstitutsioonis, samuti ühiskonnaliikmete igapäevategevuses ning sotsiaalkultuurilistes hoiakutes.

Eelnõu sotsiaalsete mõjude analüüsi teostajaks on uurimisrühm, mida juhib TÜ Sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituudi (SSPI) dotsent Dagmar Kutsar. Uurimisrühma kuuluvad Helen Biin (SSPI doktorant), Liis Hallik (Riigikohtu tsiviilkolleegiumi nõunik ja Tartu Ülikooli perekonnaõiguse õppejõud), Kairi Kasearu (SSPI doktorant), Jüri Kõre (SSPI dotsent), Margit Sutrop (TÜ eetikakeskuse juhataja, professor), Avo Trumm (SSPI lektor) ja Eveli Vavrenjuk (Tartu Maakohtu kohtunik).

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside