Jäta navigatsioon vahele

Keskkonnakomisjoni esimees Marko Pomerants andis täna Riigikogu menetlusse keskkonnakomisjoni algatatud eelnõu, millega pikendatakse vaba põllumajandusmaa kasutusvaldusesse saajate nimekirja kinnitamise senist tähtaega 1. juuni 2009 kuni 1. jaanuarini 2010.

Keskkonnakomisjoni selgituse kohaselt on maavanemad  arusaamisel, et kehtiv tähtaeg 1. juuni 2009 ei ole vajalike toimingute tegemiseks piisav. Seetõttu tuleks vaba põllumajandusmaa saajate nimekirja kinnitamise tähtaega nende hinnangul pikendada, et kõik protsessi etapid saaksid ettepandavaks tähtajaks läbitud.

„Miks nüüd on uueks tähtajaks uue aasta algus? Seitse kuud lisaaega peaks olema jõukohane ka kõige aeglasemale põllumajandusmaa kasutusvaldusesse saajate nimekirja kinnitamise poole liikujale ja hea meeles pidada“, ütles keskkonnakomisjoni esimees Marko Pomerants.

Maareformi käigus kasutusvaldusesse antud maa omandamise seaduse kohaselt võib  kasutusvaldusesse antud maad omandada isik, kelle kasuks kasutusvaldus seati või kes on kasutusvalduse lepingusse astunud vastavalt maareformi seadusele ning kes tegeleb põllumajandusliku tootmisega, kasutab maad sihtotstarbeliselt ega ole andnud maad teise isiku kasutusse.

Täna kehtiv tähtaeg kehtestati Riigikogu poolt 25. veebruaril 2009 vastu võetud maareformi käigus kasutusvaldusesse antud maa omandamise seadusega, millega vastavalt täiendati maareformi seadust.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside