Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu keskkonnakomisjoni tänasel istungil on tähelepanu keskmes vanade rehvide taaskasutussüsteemiga seotud probleemid, mille lahendamata jätmine on toonud kaasa mitmel pool Eestis rehvide suured kuhjumised. Probleem on selles, et Eestisse tuuakse piiramatul hulgal rehve, mille eest paljud rehvifirmad taaskasutustasu ei maksa.

Keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra peab vajalikuks vanade rehvide kogumise ja taaskasutussüsteemi puudujääkidele kiire ja otsustava lahenduse leidmist, et likvideerida suurte kuhjatud rehvihunnikutega seotud suurem keskkonnareostuse oht. „Tegu on mitmetahulise probleemiga, mille lahendamisse on vaja kaasata kohe kõik asjaomased asutused ja organisatsioonid. Vaja on luua kulude jaotamise süsteem, mis tagaks kogumise ja käitlemise motivatsiooni ning tootja tegeliku vastutuse. Peame kokku leppima jäätmeseaduses vajalike muudatuste tegemise, et lahenduste elluviimine oleks tagatud seadusandlikul tasemel,“ ütles Vakra.

Rehvide taaskasutussüsteemiga seotud kitsaskohtade lahendamise arutelule on kutsutud MTÜ Rehviliidu, MTÜ Rehviringlus, Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni, Rahandusministeeriumi ning Maksu- ja Tolliameti esindajad.

Lisainfo: Rainer Vakra, 5800 2828

Riigikogu pressiteenistus